EWHA, THE FUTURE WE CREATE

EWHA Portal

Ewha W.UEwha W.U

Open Search
Search
Open Mobile Menu

Ewha W.U

Search
nav bar
 
Ewha University

College of Science & Industry Convergence

Jieun Oh Assistant Professor

College of Science & Industry Convergence/Smart Curation

오지은 프로필 사진

				
Research Record
  • Capturing consumers' visual attention toward sugar-reduction information – Focusing on sugar-reduced beverages using eye-tracking experiments British Food Journal, 2023, v.125 no.10, 3656-3678
    SCIE Scopus dColl.
  • Consumer Acceptance of Texture-Modified Mackerel Stew Products in Older Adults Foods, 2023, v.12 no.22, 4049
    SCIE Scopus dColl.
  • Korean vegetarian values: ethics, sustainability and quality of life British Food Journal, 2023, v.125 no.6, 2294-2314
    SCIE Scopus dColl.
  • A Study on the Factors Affecting Customer Satisfaction with Institutional Foodservice during COVID-19 Foods, 2022, v.11 no.7, 1053
    SCIE Scopus dColl.
  • Comparison of CATA and napping to identify sensory properties and drivers of liking for novel blended teas using Dendranthema Zawadskii Var. Latilobum Food Science and Biotechnology, 2022, v.31 no.12, 1559-1570
    SCIE Scopus KCI dColl.
  • Dietary Habits, Food Product Selection Attributes, Nutritional Status, and Depression in Middle-Aged and Older Adults with Dysphagia Nutrients, 2022, v.14 no.19, 4045
    SCIE Scopus dColl.
  • Differences between Vegetarians and Omnivores in Food Choice Motivation and Dietarian Identity Foods, 2022, v.11 no.4, 539
    SCIE Scopus dColl.
  • 식생활라이프스타일에 따른 중장년층과 노년층의 HMR 제품 구매행동과 선택속성에 대한 연구: 서울,경기지역을 중심으로 한국콘텐츠학회 논문지, 2022, v.22 no.2, 770-781
    KCI dColl.
  • A study of customer perception of visual information in food stands through eye-tracking British Food Journal, 2021, v.123 no.12, 4436-4450
    SCIE Scopus dColl.
  • Changes in the glucose and insulin responses according to high-protein snacks for diabetic patients Nutrition Research and Practice, 2021 , 54-65
    SCIE Scopus KCI dColl.
  • Emotions Evoked by Colors and Health Functionality Information of Colored Rice: A Cross-Cultural Study FOODS, 2021, v.10 no.2, 231
    SCIE Scopus dColl.
  • Formulation Optimization of Sucrose-Free Hard Candy Fortified with Cudrania tricuspidata Extract FOODS, 2021, v.10 no.10, 2464
    SCIE Scopus dColl.
  • Mealtime Behaviors and Food Preferences of Students with Autism Spectrum Disorder FOODS, 2021 , 49
    SCIE Scopus dColl.
  • Physicochemical and sensory properties of protein-fortified cookies according to the ratio of isolated soy protein to whey protein Food Science and Biotechnology, 2021, v.30 no.5, 653-661
    SCIE Scopus KCI dColl.
  • The Development of Cereal Bars with Dried Anchovy for Chinese Customer Using Check All That Apply (CATA) Analysis for Liking and Disliking 한국식생활문화학회지, 2021, v.36 no.3, 247-255
    KCI dColl.
  • 국민건강영양조사 7기 자료를 이용한 한국인의 당류 섭취에 기여하는 주요 급원 식품군 및 음식 분석 한국식생활문화학회지, 2021, v.36 no.5, 474-483
    KCI dColl.
  • 블렌딩티와 구절초에 대한 인식과 소비행동 연구- 20대 여대생을 중심으로 - 한국식생활문화학회지, 2021, v.36 no.3, 300-307
    KCI dColl.
  • 자폐범주성장애 학생의 식행동에 대한 특수교사, 영양교사, 전문의의 경험 및 지원요구 고찰 자폐성장애연구, 2021, v.21 no.1, 57-93
    KCI dColl.
  • 지역 임산물의 공유가치창출에 대한 소비자의 인식에 따른 지역 임산물의 구매행동에 관한 연구 - 정읍시를 중심으로 - 한국식생활문화학회지, 2021, v.36 no.5, 421-429
    KCI dColl.
  • 채식 밀키트 개발을 위한 소비자 인식 및 중요도-수행도 조사 연구 한국콘텐츠학회 논문지, 2021, v.21 no.3, 324-335
    KCI dColl.
  • 특수교사가 인식하는 자폐범주성장애 아동의식행동 및 식품기호도와 영양교육 요구도 한국식생활문화학회지, 2021, v.36 no.1, 40-55
    KCI dColl.
  • A study on the Consumer's preference and purchasing behavior of high-protein bars with soy protein isolate [분리대두단백을 첨가한 고단백 바에 대한 소비자 기호도와 구매의도 연구] Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, 2020, v.49 no.3, 270-278
    Scopus KCI dColl.
  • A study on the improvement of tangible and intangible foodservice facilities in complex cultural spaces [복합문화공간 내 식음시설의 유무형 외식상품 개선을 위한 중요도-수행도 분석] Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, 2020, v.49 no.3, 279-288
    Scopus KCI dColl.
  • Food-related lifestyle segmentation and beverage attribute' selection: toward understanding of sugar-reduced beverages choice BRITISH FOOD JOURNAL, 2020, v.122 no.12, 3663-3677
    SCIE Scopus dColl.
  • Selection attributes of non-timber forest products and consumer attitudes among food-related lifestyle segmentation Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, 2020, v.49 no.10, 1152-1160
    Scopus KCI dColl.
  • 유치원 설립유형별 영양사의 직무 중요도와 수행도 분석 동아시아식생활학회지, 2020, v.30 no.4, 274-287
    KCI dColl.
  • 유치원 학부모들의 급식 중요도 인식에 따른 급식지원 요구도 분석 한국식생활문화학회지, 2020, v.35 no.1, 79-85
    KCI dColl.
  • 임산물 가공품 개발을 위한 인식 및 구매 행동 조사 한국콘텐츠학회 논문지, 2020, v.20 no.11, 77-87
    KCI dColl.
  • 자폐범주성장애 아동의 나이에 따른 식행동 및 식품 기호도와학부모의 영양교육 요구도 한국식생활문화학회지, 2020, v.35 no.3, 241-255
    KCI dColl.
  • 한·중 소비자들의 육류대체식품에 대한 구매의도에 미치는 영향 연구 한국식생활문화학회지, 2020, v.35 no.5, 440-449
    KCI dColl.
  • 한국, 중국, 미국 소비자들의 에너지 바에 대한 인식 및 소비 행동 비교 연구 한국식생활문화학회지, 2020, v.35 no.4, 333-341
    KCI dColl.
  • Consumer perception and attitudes towards sugar reduced beverages according to the food-related lifestyle: Focusing on the physical and environmental factors of sugar reduced beverage Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, 2019, v.48 no.9, 1027-1038
    Scopus KCI dColl.
  • Development of yuja (Citrus junos) beverage based on antioxidant properties and sensory attributes using response surface methodology Journal of Food Science and Technology, 2019, v.56 no.4, 1854-1863
    SCIE Scopus dColl.
  • 국내 HMR제품의 나트륨 저감화를 위한 탐색적 분석 -국내 국, 탕, 찌개류 HMR제품의 라벨 분석을 중심으로 한국콘텐츠학회 논문지, 2019, v.19 no.3, 510-519
    KCI dColl.
  • 소프트 래더링 기법을 이용한 액티브 시니어의 면류에 대한 가치체계 한국식생활문화학회지, 2019, v.34 no.4, 463-473
    KCI dColl.
  • 식생활 라이프스타일 유형별 당류저감 음료에 대한 소비자 인식 및 태도: 당류저감 음료의 물리 환경적 요소를 중심으로 한국식품영양과학회지, 2019, v.48 no.9, 1027~1038
    KCI dColl.
  • 자폐스펙트럼장애 아동의 식행동 및 영양섭취 특성 관련 문헌연구 자폐성장애연구, 2019, v.19 no.3, 111-132
    KCI dColl.
  • 초기 숙성 조건을 달리한 배추김치의 저장기간에 따른 품질 특성 비교 한국콘텐츠학회 논문지, 2019, v.19 no.6, 160-167
    KCI dColl.
  • 탕·찌개류 HMR 신제품 개발을 위한 소비자 기호도 연구 한국콘텐츠학회 논문지, 2019, v.19 no.8, 123-136
    KCI dColl.
  • 통밀 비율에 따른 칼슘강화 비스킷의 소비자 조사 -20대 여대생을 중심으로 한국콘텐츠학회 논문지, 2019, v.19 no.8, 106-114
    KCI dColl.
  • 한국 및 중화권 소비자들의 국내산 배 가공식품에 대한 기호도 비교 연구 – 20대 여성을 중심으로 한국식생활문화학회지, 2019, v.34 no.3, 296-307
    KCI dColl.
  • Changes in the physicochemical and microbiological properties of dried anchovy Engraulis japonicus during storage FISHERIES SCIENCE, 2018, v.84 no.6, 1091-1098
    SCIE Scopus dColl.
  • Comparison of creatinine index and geriatric nutritional risk index for nutritional evaluation of patients with hemodialysis HEMODIALYSIS INTERNATIONAL, 2018, v.22 no.4, 507-514
    SCIE Scopus dColl.
  • Effect of food-related lifestyle on beverage selection attributes of adolescents Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, 2018, v.47 no.6, 649-656
    Scopus KCI dColl.
  • 개인의 건강 라이프스타일에 따른 단백질 스낵의선택속성과 구매인식 및 태도 한국식생활문화학회지, 2018, v.33 no.4, 394~401
    KCI dColl.
  • 고춧가루의 저장 온도와 기간에 따른 이화학적 품질 특성 변화 한국식생활문화학회지, 2018, v.33 no.2, 125~132
    KCI dColl.
  • 대기시간 관리와 메뉴품질이 한식뷔페의 고객만족과 재방문에 미치는 영향 한국식생활문화학회지, 2018, v.33 no.3, 250~260
    KCI dColl.
  • 시즈닝에 따른 아동용 고단백 스낵의 구매행동 및 소비자 기호도 연구 한국식생활문화학회지, 2018, v.33 no.5, 403~410
    KCI dColl.
  • 품질기능전개(Quality Function Deployment) 기법을 활용한만두전문점의 유무형 외식 상품 기획 한국식생활문화학회지, 2018, v.33 no.2, 199~205
    KCI dColl.
  • 한국형 단백질 바 개발을 위한 탐색적 연구-한국과 미국의 시판 단백질 바의 라벨 분석을 중심으로 한국콘텐츠학회 논문지, 2018, v.18 no.3, 648~657
    KCI dColl.
  • 신선 배에 대한 인지가 배와 배 가공 식품의 구매에 미치는 영향 한국식생활문화학회지, 2017, v.32 no.5, 394~402
    KCI dColl.
  • 중국 현지 소비자들의 식생활 라이프스타일 세분화에 따른 식행동 연구 한국식생활문화학회지, 2017, v.32 no.5, 383~393
    KCI dColl.
  • The effect of coffee consumption on food group intake, nutrition intake, and metabolic syndrome of Korean adults-2010 KNHANES (V-1) NFS Journal, 2016, v.4, 9-14
    Scopus dColl.
  • Nutritional and health consequences are associated with food insecurity among Korean elderly: Based on the fifth (2010) Korea National Health and Nutrition Examination Survey (KNHANES V-1) Journal of Nutrition and Health, 2015, v.48 no.6, 519-529
    KCI Scopus dColl.
  • The effect of LED irradiation on the quality of cabbage stored at a low temperature Food Science and Biotechnology, 2014, v.23 no.4, 1087-1093
    SCIE Scopus KCI dColl.
Courses
  • 2024-1st

    • Introduction to Food Service Industry 강의 계획서 상세보기

      • Subject No 37974Class No 01
      • 1Year ( 3Credit , 3Hour) Mon 6~6 (ECOL511) , Wed 5~5 (ECOL511)
    • Career Challenge Ⅰ

    • Food, Environment & Sustainability

      • Subject No G17197Class No 01
      • Year ( 3Credit , 3Hour) Mon 2~3 (ECOL508)
  • 2023-2nd

  • 2023-1st

  • 2022-2nd

    • PBL(Project based learning) Startup Seminar

      • Subject No 11433Class No 01
      • Year ( 1Credit , 1Hour) Wed 5~5 (PHY-C209)
    • Field Experience in Dietetics 강의 계획서 상세보기

      • Subject No 33836Class No 01
      • 4Year ( 2Credit , 3Hour) Fri 6~7 (ECOL115)
    • Food Service Facility Design and Equipment Layout

      • Subject No G13295Class No 01
      • Year ( 3Credit , 3Hour) Fri 3~4 (ECOL508)
    • Industry-Academic Project Capstone Design II 강의 계획서 상세보기

      • Subject No G18043Class No 01
      • Year ( 3Credit , 3Hour) Wed 8~9 (A)
  • 2022-1st

    • Introduction to Food Service Industry 강의 계획서 상세보기

      • Subject No 37974Class No 01
      • 1Year ( 3Credit , 3Hour) Tue 7~7 , Fri 6~6
    • Internship II-1

    • Internship III-1

    • International Food & Cuisine

      • Subject No G13213Class No 01
      • Year ( 3Credit , 3Hour) Fri 3~4 (-)
  • 2021-2nd

    • Field Experience in Dietetics 강의 계획서 상세보기

      • Subject No 33836Class No 01
      • 4Year ( 2Credit , 3Hour) Tue 7~8
    • Career Challenge Ⅰ

    • Comparative Studies on Food & Culture 강의 계획서 상세보기

      • Subject No G13283Class No 01
      • Year ( 3Credit , 3Hour) Fri 7~8
    • Sustainable Dietary Education and Policy

      • Subject No G17726Class No 01
      • Year ( 3Credit , 3Hour) Fri 4~5
  • 2021-1st

    • Introduction to Food Service Industry 강의 계획서 상세보기

      • Subject No 37974Class No 01
      • 1Year ( 3Credit , 3Hour) Tue 4~4 , Fri 5~5
    • Menu Planning and Development for Food service Industry

      • Subject No G13216Class No 01
      • Year ( 3Credit , 3Hour) Fri 3~4